Student Sponsor Programma

Alle tropenartsen in Masanga kwamen tijdens hun werk meerdere talentvolle, maar vaak ongeschoolde collega’s tegen die heel graag wilden doorleren, maar voor wie dat door een totaal gebrek aan financiën niet haalbaar was.
Als Masanga Nederland denken wij dat investeren in onderwijs een van de beste manieren is om armoede en slechte gezondheidszorg tegen te gaan. Niet alleen zullen geschoolde gezondheidszorgwerkers betere zorg leveren, ook zullen zij door betere banen in staat zijn om meer welvaart en ontwikkelingskansen te creëren voor hun naaste omgeving. Samen willen we met hen werken aan een betere toekomst.

Het Studenten Sponsor Program (SSP) geeft gemotiveerde top werknemers uit Masanga Hospital door middel van een studiefinanciering de mogelijkheid om door te studeren.

De studiefinanciering van het SSP betaalt de collegekosten, boeken, huisvesting en eten op de campus voor de student. De kosten van een universitaire studie in Sierra Leone wisselen per studie en studiejaar. Gemiddeld komt het neer op € 1250,- per jaar.

Tijdens de studie worden de financiën en resultaten van de studenten begeleidt door een lokale vertegenwoordiger van het SSP. Deze vertegenwoordiger, maar ook de studenten onderhouden regelmatig contact met de coördinator van SSP. Het is als sponsor mogelijk om hiervan op de hoogte te worden gehouden.

De oud-collega’s hebben allemaal toegezegd om na hun afstuderen als eerste hun diensten aan te bieden aan Masanga Hospital.

Meer informatie: ssp.masanganederland@gmail.com

 

 • Aruna Kargbo

  Naam: Aruna Kargbo Leeftijd: 25 jaar Laatste baan: nursing aid – werkzaam in de apotheek Masanga Hospital Studie: pharmacy technician - Kenema Duur: 3 jaar - start januari 2016 Kosten: Circa 2400 euro/…
  Lees Meer »

 • Laguna Fullah

  Naam: Laguna Fullah Leeftijd: 25 jaar Laatste baan: nursing aid – werkzaam als anesthesie medewerker in Masanga Hospital Studie: SSS III; secundairy school als voorbereiding op universitair vervolgonderwijs…
  Lees Meer »

 • Roland Kazen Sesay

  Naam: Roland Kazen Sesay Leeftijd: 24 jaar Laatste baan: elektricien van Masanga Hospital Studie: electrical and electronic enginering – Eastern Polytechnic Kenema Duur studie: 3 jaar - start september…
  Lees Meer »

 • Alfred Conteh

  Naam: Alfred Conteh Leeftijd: 28 jaar Laatste baan: medewerker laboratorium van Masanga Hospital Studie: laboratory technician – Eastern Polytechnic Kenema Duur studie: 3 jaar – start september 2016…
  Lees Meer »

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.