Over de stichting

Stichting Masanga Nederland werd op 27 november 2008 opgericht met als doel financiële en materiële ondersteuning te bieden aan de ontwikkeling en het in bedrijf houden van Masanga Hospital, Sierra Leone. We willen zorgen voor continuïteit van zorg in de regio en voor scholing van personeel om deze zorg ook op de lange termijn te garanderen.

Masanga Hospital is tijdens de 10-jarige burgeroorlog zwaar beschadigd geraakt en verlaten. Hierdoor was nauwelijks medische zorg beschikbaar voor een groot aantal mensen. Sinds 2006 werken diverse instellingen aan de wederopbouw van dit ziekenhuis. De Deense organisatie AFOM (Association Friends Of Masanga) is gestart met het Masanga Hospital Rehabilitation Project. Sinds die tijd werken er in het ziekenhuis veelal Nederlandse tropenartsen en in 2008 is door oud tropenartsen en familie de stichting FrancaMasanga opgericht ter ondersteuning.

Sinds 2013 kent de stichting een nieuw bestuur en zijn de statuten gewijzigd. De naam is daarmee veranderd in Masanga Nederland om meer de nadruk te leggen op het ziekenhuis. De stichting heeft een ANBI status en de bestuursleden werken op vrijwillige basis.

Samen met uw hulp willen we dit ziekenhuis opbouwen tot een zelfstandig draaiend ziekenhuis dat zich kenmerkt door kwaliteitszorg en goed geschoold personeel.

 • afdeling
 • patient
 • afdeling
 • patient
 • Over de Stichting

  Stichting Masanga Nederland werd op 27 november 2008 opgericht met als doel financiële en materiële ondersteuning te bieden aan de ontwikkeling en het in bedrijf houden van Masanga Hospital, Sierra…
  Lees Meer »

 • Statuten

  Hierbij biedt het bestuur van de stichting u de statuten aan…
  Lees Meer »

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.