Update studenten van SSP

Met betrekking tot de studenten van het student sponsor programma (SSP) is er helaas op weinig optimistisch nieuws. Vanwege de hoge besmettingskans van Ebola, zijn alle scholen in het land gesloten. De consequenties hiervan is, dat studenten weinig tot geen scholing krijgen en al helemaal geen praktijkonderwijs.

Alie kan op het moment niet verder met zijn opleiding, gezien hij niet mag beginnen met zijn stage. Recent heeft hij een certificaat behaald waarmee hij ingezet kan worden als verpleegkundige in Ebola units door het hele land. Hij is echter doodsbang om ziek te worden en heeft zich daardoor nog niet durven melden als vrijwilliger.
Ibrahim is zijn opleiding aan het afronden. Volgens de laatste berichten zal hij zijn diploma in februari 2015 ontvangen.
Aminata is geslaagd voor haar opleiding. Zij is in afwachting van haar diploma en woont daarom op het moment in Freetown bij haar ouders.
De afgelopen twee maanden is er geen contact geweest met Maxwell. Volgens de laatste berichten werkt hij in het laboratorium in Kenema. Dit is één van de twee laboratoria in het land die Ebola testen verzorgen.
Zainab is op het moment bezig met haar stage in de ‘under five clinic’ van Masanga, voor het 2e jaar van haar opleiding. Gelukkig kan dit voortgezet worden, gezien er tot dusver geen Ebola gevallen in Masanga bekend zijn.

Gezien de huidige ontwikkelingen worden er voor alsnog geen nieuwe studenten toegelaten tot het sponsor programma, maar de huidige studenten kunnen uw financiële steun zeker gebruiken.

U kunt de studenten sponsoren door een gift over te maken naar: NL57 RABO 0147966515 ovv 'SSP'.

  • update-studenten-van-masanga