Daniel van Leerdam en Martelien Grootjans

Daniel van Leerdam en zijn partner Martelien Grootjans zijn beide afgestudeerd aan de universiteit van Maastricht. Daniel heeft de tropenopleiding gevolgd in het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Daarna is hij samen met Martelien naar Curacao verhuist waar Martelien in het kader van de tropenopleiding haar gynaecologie/obstetrie stage heeft gevolgd. Daniel heeft aldaar een jaar extra ervaring opgedaan bij de chirurgie.

In maart 2016 is Daniel begonnen als international coordinator van CapaCare. CapaCare is een Noorse NGO dat wegens een fors tekort aan chirurgische capaciteit in Sierra Leone een Task-Shifting programma heeft opgestart om Community Health Officers de belangrijkste, levensreddende ingrepen te onderwijzen.

Daniel is verantwoordelijk voor het managen van het CapaCare Surgical Training Program vanuit Masanga. Het coördineren van de internationale trainers, de selectie en plaatsing van de studenten, communicatie met de partner ziekenhuizen en de nationale en lokale betrokken instanties is onderdeel van de werkzaamheden. In de kliniek en gedurende de operaties speelt onderwijs en supervisie van de studenten in het trainingsprogramma een belangrijke rol.

Na het afronden van de tropenopleiding in Juni 2016 is Martelien ook als Tropenarts begonnen in Masanga. Zij zal samen met Tom en Daniel betrokken zijn bij het klinische werk in het ziekenhuis. Daarnaast is zij mede coordinator van CapaCare Sierra Leone. Gezien haar recente ervaring in de obstetrie, de hoge maternale sterfte in Sierra Leone en haar interesse in maternal health ligt haar speciale focus bij de maternity.

  • daniel-van-leerdam
Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.